Chiafrø – Den lille supermaten med stor effekt

chiafrø pudding pasjonsfrukt

Noen ganger er det de minste tingene som gjør den største forskjellen, og i verden av helse og ernæring er det chiafrø som har vært i rampelyset på det siste. Disse små frøene, som er en stor kilde til fiber, omega-3 fettsyrer og andre viktige næringsstoffer, har blitt en populær ingrediens i en rekke sunne matvarer – inkludert våre egne lunsjer her på Lyst på Lunsj.

Når vi snakker om sunnere lunsj, er det vanskelig å unngå å nevne chiafrø på grunn av det mangfoldet de bringer til selv enkel mat. Det kan lett bli en del av hovedretten, en ingrediens i en frokostblanding, eller stå som en stjerne i seg selv, som i vårt tilfelle med vår sunne lunsj chiapudding.

Hva er fordelene?

Chiafrø er små i størrelse, men de er en potent kilde til næringsstoffer. De er rike på kostfiber, noe som hjelper med fordøyelsen og gir en følelse av fylde som kan bidra til vektkontroll. Omega-3 fettsyrer i chiafrø er også kjent for å bidra til å redusere betennelse og forbedre hjertehelsen. De inneholder også proteiner, vitaminer og mineraler som bidrar til total helse og velvære.

Er det godt å spise chiafrø daglig?

Det er både trygt og sunt å inkludere chiafrø i det daglige kostholdet. De er en utmerket energikilde og glutenfrie, noe som gjør dem ideelle for personer med cøliaki eller de som ønsker å redusere gluteninntaket. En anbefalt daglig dose er 1-2 spiseskjeer, som kan tilsettes i yoghurt, salater, smoothies eller brukes i oppskrifter som vår populære kjøleskapsgrøt med chia.

 

Ved Lyst på Lunsj tilbyr vi balanserte måltider som gir både smak og ernæring – og chiafrøene er bare en del av dette bildet. Ved å inkludere chiafrø i vårt daglige tilbud, gir vi våre kunder en enkel måte å øke inntaket av disse næringsrike superfrøene i deres diett.

Chiafrø er mer enn bare en trendy ingrediens – de er kraftig supermat som gir god helse og velvære. Fra å forbedre fordøyelsen til å hjelpe med vektkontroll og fremme hjertehelsen, kan disse små frøene gjøre en stor forskjell i din daglige ernæring.

Om du er lei av å alltid spise det samme eller bare vil legge litt ekstra ernæring til dagens lunsj, sjekk ut vår meny for å se hvordan vi bruker chiafrø for å lage en sunnere, mer smakfull lunsj som gir kroppen din det den trenger for å prestere på sitt beste.

Hvis du er interessert i å lære mer om å lage sunnere lunsjvalg, oppfordrer vi deg til å lese videre her for å lære mer om enkel og næringsrik lunsj til jobb.

Ingen helsemål er for store eller for små – alt det krever er å ta det første steget. Og hvis dette steget involverer å legge til litt chiafrø i måltidet ditt, så er vi her for å hjelpe.

Siste innlegg

levering mat på kontoret

Slik holder du maten frisk på kontoret

I en travel jobbhverdag er praktiske og bekvemme løsninger gull verdt. Ved å benytte en tjeneste som vår for levering...
Prisvennlig, god lunsj, kontor

Prisvennlige og gode lunsjideer for kontoret

Hvis du noen gang har stilt deg selv spørsmålet: "Hva bør jeg spise til lunsj på kontoret?", så er du...
lyst på lunsj kjokkensjef

Lyst på Lunsj: Slik håndterer vi allergener

De som lider av matallergier vet hvor utfordrende det kan være å finne en lunsjleverandør som tar allergier på alvor....
bedriftslunsj for lunsjbuffet

Velg den beste lunsjbuffeten til kontoret

Når det kommer til å opprettholde en balansert diett, handler det om å ta de riktige matvalgene. For de som...