Lyst på Lunsj: Slik håndterer vi allergener

lyst på lunsj kjokkensjef

De som lider av matallergier vet hvor utfordrende det kan være å finne en lunsjleverandør som tar allergier på alvor. Vi i Lyst på Lunsj vet at «spesialbestillinger» ikke bare handler om smak, men om helse og sikkerhet. Her vil vi gå igjennom hvordan vi har fokus på allergener, som gjør oss til et trygt valg for alle behov.

Allergenstyring hos Lyst på Lunsj

La oss begynne med grunnlaget for vår allergenstyring: kjennskap til de 14 allergen-kategoriene som alltid skal merkes, og overholdelse av allergiretningslinjene fra Mattilsynet. Hvis du ikke er kjent med de 14 allergenenene, kan du finne den fullstendige listen på matinfo.no her. Kompetansen om disse allergenene er viktig for vårt arbeid.

For å sikre at vi effektivt håndterer allergener, tar vi følgende forholdsregler:

Våre ansatte gjennomgår jevnlig opplæring i allergenstyring, samt behovet for grundig oppvask og rengjøring av utstyr for å unngå krysskontaminering.

Vi legger mye arbeid i å utforme menyer som inneholder allergenfrie alternativer. Vi tar også imot egne forespørsler for spesielle dietter.

Vi inkluderer alltid en fullstendig liste over ingredienser på våre menyer, inkludert eventuelle allergener, for mer brukervennlighet og sikkerhet.

Hvis du har spesielle behov utover våre standardalternativer, er vi mer enn villige til å tilpasse dine måltider i tråd med din forespørsel.

 

Mine Allergener - lyst på lunsj

Du kan tilpasse allergene dine i Min konto – Mine allergener.

Overholdelse av Mattilsynets allergiretningslinjer

Vår forståelse og tilnærming til allergenstyring er dypere forankret i etterlevelsen av Mattilsynets allergiretningslinjer. Disse retningslinjene er en omfattende oversikt som fastsetter hvordan cateringfirmaer skal håndtere, merke og kommunisere informasjon om matallergier.

Noen av de viktigste retningslinjene inkluderer:

  1. Informasjon om allergener skal alltid være tilgjengelig for kundene.
  2. Allergeninformasjon skal være korrekt, konsistent og pålitelig.
  3. Allergeninformasjon skal være lett tilgjengelig, enten på menyer, i produktbeskrivelser, på skilt eller via opplært personale.

Vi sørger for at disse retningslinjene alltid blir etterfulgt, og at vårt personale alltid skal være tilgjengelig for å svare på eventuelle matrelaterte spørsmål du kanskje har.

Hos Lyst på Lunsj vil vi gjøre lunsjen din så trygg, deilig og næringsrik som mulig. Vi håndterer dine forespørsler seriøst, så du kan nyte lunsjen med full tillit til din helse og sikkerhet.

Hvis du har noen andre spørsmål om hvordan vi håndterer allergener eller andre ønsker eller behov, ikke nøl med å kontakte oss.

Siste innlegg

levering mat på kontoret

Slik holder du maten frisk på kontoret

I en travel jobbhverdag er praktiske og bekvemme løsninger gull verdt. Ved å benytte en tjeneste som vår for levering...
Prisvennlig, god lunsj, kontor

Prisvennlige og gode lunsjideer for kontoret

Hvis du noen gang har stilt deg selv spørsmålet: "Hva bør jeg spise til lunsj på kontoret?", så er du...
lyst på lunsj kjokkensjef

Lyst på Lunsj: Slik håndterer vi allergener

De som lider av matallergier vet hvor utfordrende det kan være å finne en lunsjleverandør som tar allergier på alvor....
bedriftslunsj for lunsjbuffet

Velg den beste lunsjbuffeten til kontoret

Når det kommer til å opprettholde en balansert diett, handler det om å ta de riktige matvalgene. For de som...