7 næringsrike lunsjforslag på kontoret

næringsrik lunsj

Å ha en sunn, næringsrik lunsj er et viktig for å opprettholde en sunn livsstil. Det er spesielt viktig for de som jobber på kontor, hvor fristende mat bare kan være en kort spasertur unna. Men med god planlegging og de riktige rettene, er det enkelt å sikre at lunsjen din holder deg mett og tilfreds, samtidig som den gir kroppen din det den trenger for å prestere.

Hva er et sunt måltid å spise på kontoret?

Et sunt måltid å spise på kontoret begynner med et balansert utvalg av matvarer fra de fem viktigste matgruppene: korn, proteiner, frukt, grønnsaker og meieriprodukter. Det ideelle næringsrike kontormåltidet inkluderer en god miks av komplekse karbohydrater for energi, proteiner for muskelreparasjon og vekst, og en rekke fargerike frukt og grønnsaker for fibre og viktige vitaminer og mineraler. Sjekk ut vår daglige meny her for inspirasjon og ideelle lunsjvalg her.

Den absolutt sunneste arbeidslunsjen man kan spise bør bestå av 1/2 grønnsaker, 1/4 proteiner og 1/4 fulle korn. En stor grønnsakssalat med kylling, kikerter eller bønner, servert med litt brun ris eller quinoa, vil gi deg et fullt og balansert måltid. Ved å sikre at du har en god balanse av disse matgruppene, vil du kunne holde energinivåene dine stabile, kontrollere sulten og ha det du trenger for å opprettholde fokus og produktivitet.

7 næringsrike lunsjforslag

  1. Quinoa salat med kylling: Quinoa er pakket med protein og fiber, mens kylling gir ekstra protein for å holde deg mett.
  2. Grønnkål og bønnesuppe: Dette er en fiberrik lunsj som også gir vitaminer, mineraler og antioksidanter.
  3. Tunafisk salat med fullkornsbrød: Rik på protein, omega-3 fettsyrer og komplekse karbohydrater.
  4. Tyrkisk wrap: Fullkorns tortilla fylt med grillet tyrkisk, blandede grønnsaker, fjellkorn eller cuscus og en sunn dressing.
  5. Buddha Bowl: Inneholder en miks av korn som brun ris eller quinoa, grønnsaker, belgfrukter og en sunn dressing.
  6. Vegansk sjokoladeprotein smoothie: gir et næringstett, praktisk alternativ for de dagene når du er på farten.
  7. Bakt laks med søtpotet og brokkoli: Fullpakket med omega-3 fettsyrer, komplekse karbohydrater og vitaminer.

Å velge en næringsrik lunsj trenger ikke å være komplisert eller tidkrevende. Hos Lyst på Lunsj, bytter vi daglig meny for en næringsrik, fargerik lunsj, ideell hvis du er lei av å alltid spise det samme. Vi vet hvor viktig det er å ha en lunsj som også smaker godt, og vi er her for å gjøre lunsj enkelt og deilig. Sjekk ut vår daglige meny her for å se hva vi har å tilby.

Planlegging er nøkkelen til enhver sunn livsstil. Med disse tipsene vil du være godt rustet til å lage og velge næringsrike lunsjer hver dag. Husk, hver bit teller.

Hvorfor ikke prøve oss gratis?

Registrer deg her og få et gratis måltid for opptil 10 medarbeidere.

Siste innlegg

levering mat på kontoret

Slik holder du maten frisk på kontoret

I en travel jobbhverdag er praktiske og bekvemme løsninger gull verdt. Ved å benytte en tjeneste som vår for levering...
Prisvennlig, god lunsj, kontor

Prisvennlige og gode lunsjideer for kontoret

Hvis du noen gang har stilt deg selv spørsmålet: "Hva bør jeg spise til lunsj på kontoret?", så er du...
lyst på lunsj kjokkensjef

Lyst på Lunsj: Slik håndterer vi allergener

De som lider av matallergier vet hvor utfordrende det kan være å finne en lunsjleverandør som tar allergier på alvor....
bedriftslunsj for lunsjbuffet

Velg den beste lunsjbuffeten til kontoret

Når det kommer til å opprettholde en balansert diett, handler det om å ta de riktige matvalgene. For de som...